Thursday, 5 January 2012

new life,new strategies.

     


 Assalamualaikum.  :D  hehe. nampaknya,kita jumpa lagi. sebelum tu,lupa la nak cakap. "HAPPY NEW YEAR!". aduhai. lambat kan?. biasa la.tahun ni memang busy sikit,maklumlah.dah masuk form 4 dah. haha. rindu gila zaman form 3,zaman hidup menderita sementara. masuk ja new year ni,macam2 benda boleh berlaku. benda yang kita suka mahupun benda yang kita memang tak suka.itulah lumrah kehidupan. kalau asyik dapat benda best ja,bila kita nak kenal erti hidup.betul tak?


       okay lah, sebenarnya memang banyak sangat benda nak cerita. especially pasal sekolah. sekolah oh sekolah. rindu betul tau kalau tak pergi. rindu nak pegang buku,nak belajar and of course la rindu nak jumpa ehem2.  *batuk kering melanda* haha. first day sekolah, saya dah pegang jawatan pengawas. dengan baju oren,fuhh. semua orang tengok pelik ja. teringin ja nak cakap ''EH!salah pakai baju ka?"  memang happy sangat2 bila jumpa kawan2.


         tapi,first week memang tak belajar lagi. tak tau aliran apa.  Alhamdulillah,hasrat nak masuk kelas sains tulen tercapai jugak. Biologi la subjek paling ditunggu tunggu sebenarnya. minat betul nak belajar pasal nutrition. haha,lebih best lagi..dapat jumpa balik kawan2 sekolah rendah.macam reunion la pulak kan?  haha,bukan tu ja,dapat la dengar cerita mena yang baru balik daripada Korea. best betul dia.tapi,dia tetap tak lupa kawan2. tengok ni apa dia beli dekat saya.











                                           * cnblue's stuff from korea*


 memang menjerit la bila dapat.haha,tapi bila kita happy sangat,mesti akan dengar cerita sedih. kawan saya nak mintak kelas sains tulen.tapi tak dapat. dia memang tak minat akaun. minat sains lagi.bila mintak tukar,cikgu tak bagi. cikgu cakap kalau nak sangat kelas sains,pindah ja sekolah lain. menusuk jantung dengar. Alhamdulillah, berkat slowtalk dengan cikgu ni,dia bagi jugak kawan saya ni masuk.fuhh,harap2 kami dapat study sama2 laa. AMINN. =D





 hurmm,lagi satu benda sedih ni. tadi ada junior tegur saya cakap tahniah sebab result.saya senyum dan cakap thank you. tapi kawan saya ni,result biasa2 ja.orang tak ucap tahniah. mesti la sedih.siapa tak sedih kalau kena pulau macam tu. at least give her some spirit. saya paham sangat apa perasaan dia. sedih,malu.  ikutkan hati memang tak nak pergi sekolah. tapi,saya cakap dekat kawan saya tu, ''don't worry.your time will come.buka mata orang kat luar sana. SPM,prove it. orang yang tengah top,they're not going to be on the top forever right?.'' saya harap sangat kawan2 saya semua tak putus semangat. AMINN.




          okay lah,mengantuk jugak ni.hahha. *menguap besar* . okay  B Y E ! Assalamualaikum.jumpa nanti.

p/s : orang yang kita sanjung dulu,tak mustahil kita akan dicaci dan dihina pada masa depan.

2 comments: