Tuesday, 24 January 2012

Childhood memories ✿

Assalamualaikum  :))


mood saya sangat happy laa hari ni. haha,takkan nak selalu sedih ja kan? happy jugak tapi kena bertempat. okay lah,post kali ni memang ingatkan saya masa zaman budak2 dulu.sekarang dah masuk alam remaja.so pemikiran,perwatakan dan keinginan berbeza dengan kanak2. dulu masak budak2,nak mainan abah belikan.abah belikan sebab nak bagi saya gembira. Besar pengorbanan parents kita. haha.


hari ni,saya happy sangat sebab dapat keluar sama2 dengan ibu dan abah. :)) beli groceries sikit. dah lama jugak tak keluar macam ni memandangkan kami cuma ada moto ja untuk bergerak.tu pun dah cukup bersyukur,Alhamdulillah.rezeki jugak namanya tu.kehidupan saya tak la susah,tak senang. tapi bila keluar beli barang tadi teringat zaman kanak2 dulu.masa pergi beli groceries,saya akan duduk dalam troli.troli abah yang tolak.abang saya pun teringat jugak masa tengah pilih nugget tadi.haha,abang saya sedih jugak bila teringat balik. tapi,kesedihan dan kesusahan ni lah yang akan bantu saya capai cita2 saya. Insyakallah,AMINN.




then,kami makan mee bandung tadi lepas beli groceries.banyak benda kami satu family bincangkan. masa depan,hati dan perasaan,sekolah.haha.banyak kalau nak cerita. saya selalu gelak sorang2 bila naik moto selain menangis sebabnya..helmet saya selalu senget. kesian,mesti orang dah cakap saya tak berapa betul.haha.




bila teringat zaman kanak2,teringat pulak nak cari gambar masa form 1 dulu.nasib baik jumpa.




                                                     ✿ form one


                                                       ✿form two

                                                  

                                                         ✿form three


                                                           ✿form four

haha.muka ada nampak makin matured tak? entah2 sama ja. form five? nanti dulu. entah laa macam mana. ok laa,mengantuk.dah pukul 1 pagi dah. byebye. gudnight. jumpa nanti :)) *yawned sambil tutup mulut*

Monday, 23 January 2012

It's hard to say? ✿

Assalamualaikum :))


 Selamat menyambut tahun baru cina. hehehe. hurm,macam mana ya nak cakap? Post kali ni memang agak merumitkan dan sangat2 membuatkan saya agak tertekan. sapa laa yang suka stress2 ni? kalau boleh semua orang nak elak stress. tapi,apakan daya. dugaan ALLAH mematangkan kita dari semua aspek. Okaylah,let's start.


  Baru2 ni keputusan SBP dah keluar,saya dengan kawan2 lain yang mohon ikut cikgu untuk check result SBP. agak sedih jugak sebenarnya.saya tak dapat laa.tak pa saya selalu pegang kata2 ni ''Rezeki mana2 pun ada kan?Cuma cepat atau lambat ja. Allah dah aturkan benda yang terbaik dekat kita pada masa depan.'' so, no biggie la. kalau saya dapat pun,memang saya nak reject. kesian pulak kalau fikir2 balik.Melaka.jauh tu. macam mana abah nak hantar? naik moto ke melaka? berasap punggung. tak pa laa,duduk ja dekat mana2.ilmu mana2 boleh dapat asalkan kita ikhlas.


Ahh,mula laa mata ni nak mengalirkan air mata.entah kenapa. okay,holiday seminggu raya cina ni. ole2 pun banyak cikgu bagi.tak pa,tak kisah.nak berjaya,memang kena telan pahit.karangan bm memang banyak 6 karangan in a week.add math,nota agama. :D tak pa,benda ni memang tak bagi stress. tak effect langsung. sebenarnya benda yang bagi saya stress ni sebab seorang budak ni. Ya Allah,hanya Engkau sahaja yang maha mengetahui. 


saya memang suka berkawan,tak kira status.pandai, kaya, miskin even hina sekali pun. I'm human.saya sedar kedudukan saya yang cuma sementara ni.saya ada senyum dekat dia,as a feedback?dia buat tak tahu je. okay,you're mine girl! then,masa saya online fb.dia hantar chat.tanya saya "hani,kenapa kau sombong sangat sekarang?'' ''kenapa kau dah tak senyum kat aku?'' ''kenapa aku senyum kau buat tak tahu?'' bila pulak dia senyum?aduhh,saya tunduk bawah tengok lantai,dilabel SOMBONG.


Lebih teruk bila saya tengah sibuk cari essay+webcam dengan kawan saya,dia sumpah saya.dia mintak sangat saya dapat balasan setimpal. Ya Allah minah ni. kerek. haha,saya malas la nak cari gaduh.buat apa nak keruhkan keadaan?lantaklah,mulut manusia mana boleh tutup? then,dia kacau pulak kawan saya.tanya benda sama.kesian kawan saya. kalau boleh malas nak libatkan orang lain. yang ajaib,lepas dah sumpah seranah semua,mintak tolong kawan saya baikkan hubungan kami. saya memang dah malas,kalau dah maki,sumpah2.memang hati ni tertutup rapat. 




dah la,hati pun memang panas.sedih + marah. biarlah,ada hikmah disebalik semua ni.tapi ingatlah jugak,saya manusia.ada hati dan perasaan. memang sekarang saya dah ada haters. thank you. ok laa,mengantuk la. *yawned* 







                  ✿ masa rehat sekejap sebab jari sakit buat karangan

Thursday, 5 January 2012

new life,new strategies.

     


 Assalamualaikum.  :D  hehe. nampaknya,kita jumpa lagi. sebelum tu,lupa la nak cakap. "HAPPY NEW YEAR!". aduhai. lambat kan?. biasa la.tahun ni memang busy sikit,maklumlah.dah masuk form 4 dah. haha. rindu gila zaman form 3,zaman hidup menderita sementara. masuk ja new year ni,macam2 benda boleh berlaku. benda yang kita suka mahupun benda yang kita memang tak suka.itulah lumrah kehidupan. kalau asyik dapat benda best ja,bila kita nak kenal erti hidup.betul tak?


       okay lah, sebenarnya memang banyak sangat benda nak cerita. especially pasal sekolah. sekolah oh sekolah. rindu betul tau kalau tak pergi. rindu nak pegang buku,nak belajar and of course la rindu nak jumpa ehem2.  *batuk kering melanda* haha. first day sekolah, saya dah pegang jawatan pengawas. dengan baju oren,fuhh. semua orang tengok pelik ja. teringin ja nak cakap ''EH!salah pakai baju ka?"  memang happy sangat2 bila jumpa kawan2.


         tapi,first week memang tak belajar lagi. tak tau aliran apa.  Alhamdulillah,hasrat nak masuk kelas sains tulen tercapai jugak. Biologi la subjek paling ditunggu tunggu sebenarnya. minat betul nak belajar pasal nutrition. haha,lebih best lagi..dapat jumpa balik kawan2 sekolah rendah.macam reunion la pulak kan?  haha,bukan tu ja,dapat la dengar cerita mena yang baru balik daripada Korea. best betul dia.tapi,dia tetap tak lupa kawan2. tengok ni apa dia beli dekat saya.











                                           * cnblue's stuff from korea*


 memang menjerit la bila dapat.haha,tapi bila kita happy sangat,mesti akan dengar cerita sedih. kawan saya nak mintak kelas sains tulen.tapi tak dapat. dia memang tak minat akaun. minat sains lagi.bila mintak tukar,cikgu tak bagi. cikgu cakap kalau nak sangat kelas sains,pindah ja sekolah lain. menusuk jantung dengar. Alhamdulillah, berkat slowtalk dengan cikgu ni,dia bagi jugak kawan saya ni masuk.fuhh,harap2 kami dapat study sama2 laa. AMINN. =D





 hurmm,lagi satu benda sedih ni. tadi ada junior tegur saya cakap tahniah sebab result.saya senyum dan cakap thank you. tapi kawan saya ni,result biasa2 ja.orang tak ucap tahniah. mesti la sedih.siapa tak sedih kalau kena pulau macam tu. at least give her some spirit. saya paham sangat apa perasaan dia. sedih,malu.  ikutkan hati memang tak nak pergi sekolah. tapi,saya cakap dekat kawan saya tu, ''don't worry.your time will come.buka mata orang kat luar sana. SPM,prove it. orang yang tengah top,they're not going to be on the top forever right?.'' saya harap sangat kawan2 saya semua tak putus semangat. AMINN.




          okay lah,mengantuk jugak ni.hahha. *menguap besar* . okay  B Y E ! Assalamualaikum.jumpa nanti.

p/s : orang yang kita sanjung dulu,tak mustahil kita akan dicaci dan dihina pada masa depan.