Thursday, 20 December 2012

just follow your dreams ✿



Assalamualaikum J Hai.hai.hai. hehe. Dah lama jugak la tak update blog ni. Tengok. Sampai berhabuk dah. *lap dengan kain basah* semenjak dua menjak ni agak sibuk dengan persiapan untuk majlis kenduri mak su kepada malis dan dini. Biasalah semua nak yang terbaik untuk majlis perkahwinan tu nanti. 

cuti ni tak banyak aktiviti sangat. Saya tak pergi mana mana pun. J macam biasa, mungkin belum ada rezeki lagi nak melancong. Insyaallah one day. Amiiin.  :D Aktiviti harian, oh well. Well.well. macam biasa kemas rumah, sidai kain. Bila buat kerja rumah ja mesti orang akan cakap “alamak.bosanlah.” “kacaulah benda ni. Tak bebas” tapi cuba fikir balik. Kalau mak kita tak sidai kain kita,masak untuk kita? Lagilah kita merungut.kan?




Tak salah bantu ringankan beban parents kita. Walaupun sibuk jugak cuti ni,study tetap tak boleh lupa. Nak SPM dah next year. So,kena la buat preparation sikit. Pantas sungguh masa berjalan. Tengok tengok dah nak SPM. Macam  semalam baru mak daftar masuk tadika. :’( hmmph,setakat ni baru buat nota ringkas untuk bio. Yang lain coming soon, Insyaallah.




Tahun depan entahlah macam mana. Takut sangat sangat. Adik adik yang ambil PMR pun dah dapat dah result. Biasalah lumrah hidup,ada yang capai target ada yang tak. J but jangan risau this is not the end. Kita semua belajar dari kegagalan. Siapa tak pernah merasa erti kegagalan kan? Apa yang penting work harder. Naik upper form suasana dia sangat berbeza. Remember! Past is past. Never look back. *peringatan untuk diri sendiri jugak ni* :P




                                                                                                        *pesanan ringkas dari syamkamarul *




Sedar tak sedar dah banyak jugak saya berceloteh. J haha. Tahan je lah yee. Itu ja lah kot untuk hari ni. Entah bila lagi nak update entahlah. Hahaha. Bye bye, assalamualaikum. 




P/s : saya rindu kawan kawan saya especially mena,dini,malis,din & majudians :D



                                                                                                                                                                        Sincerely,me :D